De Veerman, oktober 2021

Begin oktober verschijnt het tweede nummer van De Veerman. In dat nummer vindt u poëzie en proza van Viviane Burssens, Marc Braet, Etienne Geerts, Ina Stabergh, Jo Gisekin, Hannie Rouweler, Ness Owen, Gabriele Haefs, Helma Michielsen, Willem Roggeman, Mikael Josephsen, Elin Sundefjord, Hjalmar Krokfors, Kim Casén, Eddy Geerlings, Romain John van de Maele, Alexandra Bernhardt, Johanna Kruit, François Vermeulen, Paul van Ostaijen, Bert Bevers, Bert Koojman, H. Boye Jensen en Marleen de Crée. Van Paul van Ostaijen werd het nog altijd bijzondere gedicht over een Singer naaimachine in het Deens vertaald. Enkele Nederlandstalige dichters zijn met oorspronkelijk werk én een vertaling aanwezig. Van anderen werd alleen een vertaling of enkel de oorspronkelijke tekst opgenomen. De Veerman neemt ook een Deense recensie van Willem Elsschots roman Kaas onder de loep. Ondanks zijn enthousiasme laat de Deense recensent enkele steken vallen.

Marianne Schellekens en Liliane Debrouwer zijn vertegenwoordigd met visuele kunst, en de digitale tentoonstelling is aan de Deense dichter en visuele kunstenaar Henrik Have gewijd. Hieronder volgen alvast een tweetal werken van Henrik Have bij wijze van voorproef:

Mozaïek in een administratiegebouw van de voormalige provincie Ringkøbing Amt in Ringkøbing
Schilderij Konger er vi alle (Wij zijn allemaal koning)

Inzendingen voor het derde nummer (februari 2022) worden verwacht voor eind november 2021 op het volgende adres: romain.vandemaele@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: