Drie maal is scheepsrecht

Drie maal per jaar neemt De veerman je gratis mee naar de verschillende kusten aan de rand van het verzwolgen Doggerland. Na elke overtocht ontdek je nieuwe kunst en nieuwe literaire bijdragen uit West- en Noord-Europa. Soms worden de teksten in meer dan één taal opgenomen, soms alleen in de oorspronkelijke taal. De bedoeling van het tijdschrift is kunst en literatuur uit andere taalgebieden toegankelijker te maken. Er zal teruggeblikt worden en er komen ook nieuwe talenten aan bod.

In elke nummer vindt een digitale tentoonstelling plaats. In het nummer dat eind juni 2021 verschijnt worden de schijnwerpers op het werk van de Deense kunstenares Stinne Boye gericht. Stinne Boye heeft tot 1999 overwegend batikkunst gemaakt, daarna heeft ze vooral met olieverf en andere verfsoorten gewerkt. Haar werk is lyrisch en expressionistisch en geeft in non-figuratieve beelden gestalte aan haar omgeving en gevoelswereld.

In het eerste nummer wordt ook aandacht geschonken aan de poëzie en aan de visuele kunst van Jan Vanriet. Van François Vermeulen worden twee digitale collages opgenomen.

Jo Gisekin, Christina Guirlande, Marleen de Crée, Alexandra Bernhardt, Emily Brontë, Maureen Boyle, Paul Rigolle, Staf Rummens, Gustaf Munch-Petersen, Leo Gillessen, Gustav Wied en August Strindberg laten hun woorden spreken.

%d bloggers liken dit: